Last news in Fakti

24 Декември, 2022 16:11 2 478 3

3 критични точки, за които да внимавате с партньора по празниците

  • критични точки-
  • празници-
  • партньор-
  • отношения

Коледните и новогодишни празници са може би най-прекрасното време от годината, но могат да се превърнат и в семеен кошмар

3 критични точки, за които да внимавате с партньора по празниците - 1
Снимкa: Shutterstock

Празниците могат да разкрият много неща – семейна динамика, токсични модели на взаимоотношения. За какво трябва да внимавате около празниците по отношение на вашия партньор?

Коледните и новогодишни празници са може би най-прекрасното време от годината. Дори в такава празнична атмосфера обаче могат да се появяват притеснителни сигнали по отношение на връзката ви и по-специално – на човека до вас, пише rozalii.com. За какво трябва да внимавате – три критични точки според специалисти:

Изолация

Едно от нещата, които правят лошо впечатление е, ако вашият партньор не желае да присъства на семейни или приятелски събирания с вас. Още по-лошо е, ако половинката ви се опитва да ви изолира от подобен тип събития, отдалечавайки ви от вашите близки. Изолацията често е фина форма на контрол, наблюдавана в токсичните връзки. Вие трябва да бъдете свободни да общувате безпроблемно с близките си хора, без това да се превръща в повод за скандал или вменяване на вина.

Токсична семейна динамика

Друго притеснително нещо е, ако забележите токсична динамика в семейството на вашия партньор. Това е особено забележимо, ако за първа година се срещате с тях. Взаимоотношенията на вашата половинка с членовете на семейството му могат да кажат много за него самия, както и да подскажат какво бихте могли да очаквате във вашата собствена връзка. Разбира се, някои хора имат основателни причини да не са близки с роднините си. Неща, за които трябва да внимавате, са: експлозивен гняв, манипулации, взаимозависима динамика и обща лоша комуникация. Голяма част от начина, по който хората се държат във взаимоотношенията си, се повлиява от семейната динамика. Съществува голям шанс, ако в семейството има множество конфликти, подобно нещо да се случи и във връзката ви, защото най-вероятно човекът до вас не знае как да комуникира по здравословен начин.

Прекаляване с алкохола

И накрая – обърнете внимание на употребата на алкохол в празничните дни. Няма нищо лошо в това да се насладите на хубаво вино в добра компания. Става въпрос за това по какъв начин се използва алкохола и как се променя поведението на вашия партньор след употребата. Прекалява ли с чашките, за да се справи със стреса? Или може би става по-заядлив? Това са червени флагове, които не бива да пренебрегвате.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евгени от Алфапласт

    3 3 Отговор
    Моята е вдовица, само щерката й е семейство. Нямам ги тия проблеми, щото опрашвам и двете.
  • 2 Пене

    1 4 Отговор
    Моя гущер сака на мола у софия да я карам да гледала на топло по магазите ма я и казах че не е запред ора ма она не ми вервува и не ме остаа си пием ракията таз шавранта и ше я заблъскам по квадратната кратуна с търъба нишо че после нема къде си поставим телевизоро за мачлетата ня миньоро...

    Коментиран от #3

  • 3 Анние

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пене":

    Главата е квадратна или продълговата , не че има някакво значение . Но с голяма и гумена глава не се спори. все пак избора е ваш.