Отидете към основна версия

3 562 6

Бенедикт Къмбърбач с обвинение за търговия с роби

  • бенекдикт къмбърбач-
  • роби

Прадядото на актьора е купил през 1728 г. в северната част на острова плантацията Клеланд с 250 роби, която притежава до премахването на робството от Великобритания през 1833 г.

Снимкa: Shutterstock

Властите на Барбадос може да потърсят сметка от семейството на британския актьор Бенедикт Къмбърбач за търговия с роби. За това пише Daily Telegraph.

Оказа се, че прадядото на актьора седем поколения назад е купил през 1728 г. в северната част на острова плантацията Клеланд с 250 роби, която притежава до премахването на робството от Великобритания през 1833 г. Плантацията донесла на собственика на роби около 1,2 милиона долара в днешно изражение.

През 2015 г. беше разкрито, че Бенедикт Къмбърбач е свързан с крал Ричард III (1483-1485). Актьорът и монархът са разделени от 16 поколения. Първоначално професор Кевин Шюрер смята един от предците на Къмбърбач и Ричард III за четвърти братовчеди, но впоследствие ревизира родословието.

„Те са свързани чрез няколко роднини, но най-близкият е чрез прабабата на монарха, Джоан Бофорт. Къмбърбач също е роднина на Елизабет II и Джейн Грей."

Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.

Свързани новини