Отидете към основна версия

4 662 6

Един от най-издирваните от ФБР убийци се укривал 12 години като учител по йога и поет

  • хорхе руеда ландерос-
  • гуадалахара-
  • мексико-
  • издирван-
  • убиец-
  • фбр

Хорхе Руеда Ландерос бе арестуван по искане на Интерпол през декември в град Гуадалахара

В Мексико задържаха убиеца на университетски преподавател от САЩ, който 12 години се е укривал под прикритието на учител по йога, съобщи VICE.

Хорхе Руеда Ландерос бе арестуван по искане на Интерпол през декември в град Гуадалахара. Според разследващите на 25 октомври 2010 г. той се е разправил с учителката по счетоводство от Американския университет в щата Вашингтон Сю Маркъм. Жената беше убита в дома си и полицията първоначално смяташе, че става въпрос за убийство по време на грабеж. По-късно обаче се установи връзка между починалата и Ландерос - двамата били в доста близки отношения и дори имали общи финансови дела.

Тогава органите на реда не успяват да задържат Ландерос, тъй като той заминава за Мексико. Скоро името му беше в списъка на най-издирваните на ФБР, който включва хора, извършили тежки федерални престъпления. През 2011 г. заподозреният даде интервю за The Washington Post от Мексико, в което се обяви за невинен. Той обясни и как пръстовите му отпечатъци и ДНК следи са се появили в къщата на жертвата.

„Разбирам как изглеждат нещата от тяхна гледна точка. Накрая ще ме намерят, ако се постараят... Пих вино от нейните чаши и вода от нейните чаши там, ядох с нейните вилици. Спах на леглото и на дивана в къщата й“, каза Ландерос, обяснявайки защо полицията има толкова много доказателства срещу него.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини