Отидете към основна версия

3 135 4

Рецепта на деня: Свинско месо с глазирана коричка

  • свинско месо-
  • рибица-
  • глазирана-
  • коричка-
  • какво да сготвя

Поглезете сетивата си с тази рецепта

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

700 г свинска рибица

1/2 ч.ч. кетчуп

1/4 ч.ч. ябълков оцет

1 с.л. сос уорчестър

1 с.л. мед

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. чесън на прах

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Грил, барбекю или скара се загрява на висока температура.

В малка тенджера на среден огън се разбъркват кетчуп, оцет, сос уорчестър, мед, 2 лъжици вода, лук и чесън на прах. Температурата на котлона се увеличава и сместа се оставя да заври. След това се оставя да къкри на ниска температура за около 5 минути. От соса се отделя половин чаша.

Скарата се намазва с мазнина и свинската рибица се поръсва със сол и черен пипер. Запича се на за около 15 минути, като от време на време се обръща. След тези 15 минути, се намазва с останалия сос и се пече, като периодично отново се обръща, докато достигне вътрешна температура около 65 градуса.

Изпеченото месо се сервира със заделения сос, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини