Отидете към основна версия

5 704 4

Рецепта на деня: Паниран кашкавал без брашно

  • кашкавал-
  • пане-
  • паниран-
  • гарнитура-
  • спанак-
  • здравословно-
  • какво да сготвя

Със здравословна гарнитура от спанак, котидж сирене и авокадо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

• кашкавал - 150 г; • зехтин - няколко капки; • растителен протеин - 1 с.л.; • жълтъци - 2 бр.

За гарнитурата:

• спанак - 100 г; • сирене котидж - 1 с.л.; • чери домати - 2 бр; • зехтин - 1 ч.л.; • сол - на вкус; • черен пипер - на вкус; • оцет - няколко капки; • авокадо - 1/2 бр.

Начин на приготвяне:

Панирането на кашкавала е като детска игра. Най-напред трябва да се разреже на две половини и след това да се потопи в студена вода.

За приготвянето на този кашкавал не се използва грам брашно. Парчетата се овалват в протеина, а след това се потапят в добре разбитите жълтъци. Отново се овалват в протеин и панирането приключва с потапяне в жълтъци.

Препоръчително е да използвате тиган с незалепващо покритие. Излейте зехтина и запечатайте аламинута от всичките му страни.

Идва ред на приготвянето на гарнитурата. Миксът от салатки се измива и се слага в купа. Към тях се добавят чери доматчетата, които предварително сте измили и нарязали на четвъртини.

Добавя се сиренето и се овкусява. Авокадото е последната съставка, с която да допълните вкусната салата. Изберете добре узряло авокадо.

Това е един безкрайно вкусен и здравословен кашкавал, който не е пропит от никаква мазнина. Ако сте на хранителен режим и ви се похапва нещо любимо, задължително си го пригответе, съветва actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.

Свързани новини