Необходими продукти:
- • кашкавал - 150 г;
- • зехтин - няколко капки;
- • растителен протеин - 1 с.л.;
- • жълтъци - 2 бр.
За гарнитурата:
- • спанак - 100 г;
- • сирене котидж - 1 с.л.;
- • чери домати - 2 бр;
- • зехтин - 1 ч.л.;
- • сол - на вкус;
- • черен пипер - на вкус;
- • оцет - няколко капки;
- • авокадо - 1/2 бр.
Начин на приготвяне:
Панирането на кашкавала е като детска игра. Най-напред трябва да се разреже на две половини и след това да се потопи в студена вода.
За приготвянето на този кашкавал не се използва грам брашно. Парчетата се овалват в протеина, а след това се потапят в добре разбитите жълтъци. Отново се овалват в протеин и панирането приключва с потапяне в жълтъци.
Препоръчително е да използвате тиган с незалепващо покритие. Излейте зехтина и запечатайте аламинута от всичките му страни.
Идва ред на приготвянето на гарнитурата. Миксът от салатки се измива и се слага в купа. Към тях се добавят чери доматчетата, които предварително сте измили и нарязали на четвъртини.
Добавя се сиренето и се овкусява. Авокадото е последната съставка, с която да допълните вкусната салата. Изберете добре узряло авокадо.
Това е един безкрайно вкусен и здравословен кашкавал, който не е пропит от никаква мазнина. Ако сте на хранителен режим и ви се похапва нещо любимо, задължително си го пригответе, съветва actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
КРАСАВИЦЕ за ВКУСНОТО предложене
за нас ЧИТАТЕЛИТЕ
Коментиран от #2
10:09 21.02.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Борката
05:59 22.02.2023
4 Хасковски каунь
10:08 22.02.2023