Отидете към основна версия

2 864 25

Антон Радичев плаща сметките си с лишения

  • антон радичев-
  • високи сметки-
  • парно-
  • ток-
  • лишения

Звездата от "Оркестър без име" среща сериозни затруднения с плащането на ток и парно

"Лишавам се от куп неща в магазина, за да мога да си покрия битовите сметки". Това каза пред "България Днес" големият наш актьор Антон Радичев.

Звездата от "Оркестър без име" среща сериозни затруднения с плащането на ток и парно. Радичев не е единствен. Сметките за последния месец стреснаха куп хора и това напук на необичайно топлия януари.

"Вкъщи намалявам парното в едната стая, в другата го спирам, в банята го пускам само, когато се къпя. Не стига пенсията, ама какво да се прави. Така стоят нещата. Помагам си сам с участия в представленията, които играя в театрите. Спестявам от някои неща. Лиших се от плодовете и от други неща. Само от ракийката не се отказвам. Вечерно време, но не всеки ден, като се прибера от представление, си пийвам по една ракийка - тя поне ми е подарък", разказва още Радичев.

Цирковият артист Александър Балкански също усеща осезаемо завишените сметки. В България той получава пенсия от 600 лв. Взима и германска - за 10-те години, в които е работил зад граница. За този период от Германия му плащат 360 лева. Нещо, което той определя като смешно.

"С жена ми гледаме да си набавяме само полезни за нас храни. Синовете и внуците ми, като действащи циркови артисти, много се охарчват. Те са още млади, работят и се трудят много, и не могат да се лишават от нещата, които им дават сили. Не, не се е стигнало дотам да ни помагат, справяме се, засега", обясни още Балкански
.Доайенът на Младежкия театър Стефан Мавродиев също успява да се справи със смеките. За миналия месец той е платил около 270 лв. за отопление.

"Помага ми това, че работя - откровен е Мавро. - За хората, които нямат допълнителен доход като мен, не е лесно да ги покриват. Предишните месеци плащах по 300. Поносимо е за мен", каза още той.

Героят от "Козият рог" направи обаче уточнението, че увеличените цени на парното и тока са все още по джоба му, защото в момента е сам.

"Около мен няма жени, деца, вече съм на възраст. Но преди години водих битка с "Топлофикация", разкри Мавродиев.

Големият актьор сподели, че обитава апартамент с високи тавани в близост до БНТ. "Заради тях "Топлофикация" увеличаваше кубатурата, съответно - и сметките", поясни Стефан Мавродиев. Той обаче не затънал в борчове, а успял да разреши ситуацията в своя полза.

"В този период сметките ми за парно не падаха под 400 лв. Това ми се струваше множко. В крайна сметка един ден дойдоха от топлоизчислителната фирма, нещо направиха с уредите и започнах да плащам по-малко", разказа за вестника Маврото.

Засега и братя Аргирови успяват да се издължат до стотинка на "Топлофикация".

Пред "България днес" Благовест Аргиров обаче подчерта, че това се дължи на средностатистическия размер на жилищата, в които живеят той и брат му Светослав. "Написаха, че сме си купили палати в Банкя, но това изобщо не отговаря на истината. Имаме апартаменти зад хотел "Маринела"", разби мита за тузарските им хасиенди единият от близнаците.

Благовест Аргиров призна, че "цените на тока и парното не са високи" лично за него. И допълни, че не е най-важното ти да можеш да ги плащаш, а сънародниците ти.

"Може ли обаче да ме успокои това? Не, защото повечето от българите не са в състояние да плащат тези сметки. Щастлив живот се гради, когато и хората около теб са щастливи", сигурен е певецът.

Той добави, че държавата подпомага мнозинството от производителите на енергия, но въпреки това цените на топлото и светлото са скочили сериозно.

"Да, има привнесена малко или много отвън инфлация, но драстичното увеличение на цените на почти всичко не може да се обясни само с нея", смята Благовест Аргиров.

"Ние с брат ми живеем съвсем нормален живот. Занимаваме се с бизнес, но да ни приписват цяла бизнес-империя, е пресилено. Нямам скрупули да призная, че за разлика от някои известни хора у нас ние със Светослав водим един скромен живот", довери за вестника един от най-известните близнаци на България.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини