Last news in Fakti

5 Март, 2023 13:39 2 862 25

Антон Радичев плаща сметките си с лишения

  • антон радичев-
  • високи сметки-
  • парно-
  • ток-
  • лишения

Звездата от "Оркестър без име" среща сериозни затруднения с плащането на ток и парно

"Лишавам се от куп неща в магазина, за да мога да си покрия битовите сметки". Това каза пред "България Днес" големият наш актьор Антон Радичев.

Звездата от "Оркестър без име" среща сериозни затруднения с плащането на ток и парно. Радичев не е единствен. Сметките за последния месец стреснаха куп хора и това напук на необичайно топлия януари.

"Вкъщи намалявам парното в едната стая, в другата го спирам, в банята го пускам само, когато се къпя. Не стига пенсията, ама какво да се прави. Така стоят нещата. Помагам си сам с участия в представленията, които играя в театрите. Спестявам от някои неща. Лиших се от плодовете и от други неща. Само от ракийката не се отказвам. Вечерно време, но не всеки ден, като се прибера от представление, си пийвам по една ракийка - тя поне ми е подарък", разказва още Радичев.

Цирковият артист Александър Балкански също усеща осезаемо завишените сметки. В България той получава пенсия от 600 лв. Взима и германска - за 10-те години, в които е работил зад граница. За този период от Германия му плащат 360 лева. Нещо, което той определя като смешно.

"С жена ми гледаме да си набавяме само полезни за нас храни. Синовете и внуците ми, като действащи циркови артисти, много се охарчват. Те са още млади, работят и се трудят много, и не могат да се лишават от нещата, които им дават сили. Не, не се е стигнало дотам да ни помагат, справяме се, засега", обясни още Балкански
.Доайенът на Младежкия театър Стефан Мавродиев също успява да се справи със смеките. За миналия месец той е платил около 270 лв. за отопление.

"Помага ми това, че работя - откровен е Мавро. - За хората, които нямат допълнителен доход като мен, не е лесно да ги покриват. Предишните месеци плащах по 300. Поносимо е за мен", каза още той.

Героят от "Козият рог" направи обаче уточнението, че увеличените цени на парното и тока са все още по джоба му, защото в момента е сам.

"Около мен няма жени, деца, вече съм на възраст. Но преди години водих битка с "Топлофикация", разкри Мавродиев.

Големият актьор сподели, че обитава апартамент с високи тавани в близост до БНТ. "Заради тях "Топлофикация" увеличаваше кубатурата, съответно - и сметките", поясни Стефан Мавродиев. Той обаче не затънал в борчове, а успял да разреши ситуацията в своя полза.

"В този период сметките ми за парно не падаха под 400 лв. Това ми се струваше множко. В крайна сметка един ден дойдоха от топлоизчислителната фирма, нещо направиха с уредите и започнах да плащам по-малко", разказа за вестника Маврото.

Засега и братя Аргирови успяват да се издължат до стотинка на "Топлофикация".

Пред "България днес" Благовест Аргиров обаче подчерта, че това се дължи на средностатистическия размер на жилищата, в които живеят той и брат му Светослав. "Написаха, че сме си купили палати в Банкя, но това изобщо не отговаря на истината. Имаме апартаменти зад хотел "Маринела"", разби мита за тузарските им хасиенди единият от близнаците.

Благовест Аргиров призна, че "цените на тока и парното не са високи" лично за него. И допълни, че не е най-важното ти да можеш да ги плащаш, а сънародниците ти.

"Може ли обаче да ме успокои това? Не, защото повечето от българите не са в състояние да плащат тези сметки. Щастлив живот се гради, когато и хората около теб са щастливи", сигурен е певецът.

Той добави, че държавата подпомага мнозинството от производителите на енергия, но въпреки това цените на топлото и светлото са скочили сериозно.

"Да, има привнесена малко или много отвън инфлация, но драстичното увеличение на цените на почти всичко не може да се обясни само с нея", смята Благовест Аргиров.

"Ние с брат ми живеем съвсем нормален живот. Занимаваме се с бизнес, но да ни приписват цяла бизнес-империя, е пресилено. Нямам скрупули да призная, че за разлика от някои известни хора у нас ние със Светослав водим един скромен живот", довери за вестника един от най-известните близнаци на България.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай !

    27 5 Отговор
    Жив да го оплачеш.

    Коментиран от #11

  • 2 ПиПи

    45 1 Отговор
    Не е само Антон Радичев.Хиляди българи са така, плащат сметките си с лишения. Това го направиха управляващите в България вече толкова много години-въведоха беднотията,като правило в живота.
  • 3 Анонимен

    25 7 Отговор
    От този вече ми писнА! То не бяха кредити, зетьове и чудесии!
    Ай, си. ктир!
  • 4 Хахо

    41 9 Отговор
    Нещо ми идва в повече постоянното мрънкане на Радичев за пари. Сигурно не му стигат парите, но 99% от пенсионерите са така, а само бивши артисти и певци реват по медиите. А точно те са вземали огромни хонорари по 30-40години без да плащат осигуровки за тях по Татово време. Суми, които са били мираж за останалите хора. Даваха им и коли, апартаменти като подарък.. Е, гювеча свърши, нали искахте пазарна икономика, скачахте по площадите 90-те години "кой не скача е червен".. Тъй че досадно е да ги слушам.
  • 5 Как

    5 9 Отговор
    Радичев сега играе само благотворително. Не взима хонорари. Както и Данчо Караджов. Доходи нула.
  • 6 ХАХАХА

    27 3 Отговор
    Ама стига с този ! Колко пенсионери преко сили си плащат сметките, а тоя сега и за реклама на кроасан го взеха , за цялостно творчество нали взе награда ,а тя е и финансово подплатена. Хайде стига ,има и дъщеря ,която беше нещо като дипломат в Канада да го спонсорира.
  • 7 Опааа

    26 3 Отговор
    А останалите пенсионери как ги плащат вееееее???? 🤦‍♂️ Какви са тия малоУмни статии вееее???
  • 8 Олегов

    20 5 Отговор
    Баща ми бъхта във ВиК - 700 лева, майка ми учителка 900 лева. Живеят на село, градина, чушки, домати. Греят се на климатик, плащат по 250 лева за ток. Това е. Стигат им парите без проблем. Е, не ходят на почивки, заведения и т.н., но те и тройна пенсия да взимат пак така ще си живеят.

    Коментиран от #12

  • 9 Пенсионер

    21 3 Отговор
    Аз съм работил в реалното производство л, на висока отговорна позиция. И на мен не ми стига пенсията за нормален скромен живот. Пенсионирах се с пенсия равна на 3 минимални заплати. Сега, като смятам в същото съотношение съм два пъти по-беден. Известен съм само на близки и приятели, но не съм се трудил по-малко от изброените личности. И даже с много повече акъл и стрес, вложени в учение, квалификация и работа. Пиша това и от името на много анонимни хора като мен, създавали “принадена стойност”, но не за себе си, а за това, да се краде вече 30 години и още да има за крадене! Ще си кажем за успокоение, такива бяха времената. Но жалко, че всичко става все по-лошо и пак ни внушават “колко е добре”, както едно време. Тогава мантрата беше “ соцлагер”, сега е “евроатлантизъм”. Дето казваше несравнимия Радичков:”Защо ги ручахме жабетата?”
  • 10 Тариката

    10 0 Отговор
    хахаха, млада булка как се издържа ..........................
  • 11 ти бегай

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бегай !":

    Пенсиите са малки, но десните не спряха да опяват, че левите политики били вредни.
  • 12 тролдоктор

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Олегов":

    Стигат им трънки! А ако протече покрива на старата къща, как ще го ремонтират с тези мизерни доходи?

    Коментиран от #15

  • 13 имаджин

    4 0 Отговор
    Аз не знам, млада жена как се издържа,но положително ако работи,се издържа. Може мама,тати,някой батко-банкоматко да я издържат. Ей тия,дето дрифтеха с колите онзи ден и се правеха на мъже,също трябва да се издържат.Но как ли го правят?
  • 14 Пентагончев

    6 4 Отговор
    Няма значение затова пък имаме демокрация !!!
  • 15 ХАХАХА

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "тролдоктор":

    Ако дядо ти беше жена щеше да му викаш бабо.

    Коментиран от #17

  • 16 кюмюря от Драгалевци

    9 0 Отговор
    Трябва ли от известен артист да разберем как живее по голямата част от народа ?

    Коментиран от #18

  • 17 на баба ти трънката

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХАХА":

    Ако не беше кретен, нямаше да заработваш по форумите.
  • 18 Не, но

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "кюмюря от Драгалевци":

    Как живеят известните артисти е показателно каква е държавата.
  • 19 Виолет

    1 3 Отговор
    Цените у нас са все още иди доиде с жената взехме по 600лв на месец и ходим дори на театър и опера в месеца след като платим парното и тока.
    Дано да задържат положението нашите
  • 20 Хасковски каунь

    3 1 Отговор
    Радичев,
    евалла за ракията!
  • 21 Гинчето

    0 5 Отговор
    Откакто станах пенсионерка се родих разбираш-дадоха ми 540лева.Какво да кажат хората на времето с 150лв?Едвам се отживях от екскурзии по планините и почините станции за народа.
    Аншкулсум абе то война да не става ,горките украинци завалиите.не им е лесно нали?

    Коментиран от #23

  • 22 Леля Гошо

    2 2 Отговор
    И на бай Данчо от пети вход не му стига пенсията. Децата му са в Америка и му пращат по някой долар, но той не ги харчи а ги събира в една кутия защото разбрал че взимали пари от кредитна карта за да му пращат.
  • 23 Буха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гинчето":

    Ти за Борисов ли гласуваш? Питам за един приятел
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кокорчо Кирев

    0 0 Отговор
    Фирмата за топло са обирджии и иззедници.