Необходими продукти:
500 грама настъргано зеле 400 грама нарязани домати от консерва 250 грама картофи 1 литър зеленчуков бульон 2 моркова 2 стръка целина 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 чаена лъжичка сладък червен пипер на прах ½ чаена лъжичка чили на прах Дафинов лист Растително масло за пържене Сол и черен пипер по желание.Начин на приготвяне:
Загрейте малко олио в тенджера на умерена температура. Върху него се задушават нарязаните лук, моркови и стръкове целина за пет-шест минути, докато омекнат.
Добавете смлян червен пипер, чили на прах, сол и черен пипер по желание. Смесете добре. Добавете наситнения чесън и запържете за около половин минута. Добавете настърганото зеле и задушете за около една минута.
Залейте със зеленчуковия бульон и доматите и поставете дафиновия лист. Добавете в тенджерата картофи, нарязани на кубчета с приблизително еднакъв размер.
Когато течността заври, намалете температурата и варете всичко заедно на ниска температура за около 25 минути, или докато вкусовете се смесят.
Извадете дафиновия лист от яхнията. Сервирайте топло с филийка хляб, съветва vesti.bg.