Необходими продукти:
- 500 грама настъргано зеле
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 250 грама картофи
- 1 литър зеленчуков бульон
- 2 моркова
- 2 стръка целина
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер на прах
- ½ чаена лъжичка чили на прах
- Дафинов лист
- Растително масло за пържене
- Сол и черен пипер по желание.
Начин на приготвяне:
Загрейте малко олио в тенджера на умерена температура. Върху него се задушават нарязаните лук, моркови и стръкове целина за пет-шест минути, докато омекнат.
Добавете смлян червен пипер, чили на прах, сол и черен пипер по желание. Смесете добре. Добавете наситнения чесън и запържете за около половин минута. Добавете настърганото зеле и задушете за около една минута.
Залейте със зеленчуковия бульон и доматите и поставете дафиновия лист. Добавете в тенджерата картофи, нарязани на кубчета с приблизително еднакъв размер.
Когато течността заври, намалете температурата и варете всичко заедно на ниска температура за около 25 минути, или докато вкусовете се смесят.
Извадете дафиновия лист от яхнията. Сервирайте топло с филийка хляб, съветва vesti.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #4
10:23 13.03.2023
2 12345
Коментиран от #3
10:26 13.03.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 плюс минус
Отврат.
11:51 13.03.2023
6 ПалавНИК
11:52 13.03.2023
7 инж технолог по хранене
14:51 13.03.2023