Отидете към основна версия

2 139 12

Гинеколог: Бонбоните за "вагинална свежест" на Кортни Кардашиян са опасни

  • кортни кардашиян-
  • вагина-
  • бонбони-
  • гинеколог

Ананасовите дъвки, за които се предполага, че поддържат женските полови органи „свежи и с добър вкус“, могат да маскират опасни инфекции, казва специалистът

Снимкa: Shutterstock

Американският гинеколог Ребека Нелкен предупреди за опасностите от вагиналните бонбони, които наскоро бяха представени от 43-годишната риалити звезда и предприемач Кортни Кардашиян. Специалистът говори пред HypeBae за бонбоните за ароматизиране на вагината.

Ананасовите дъвки Lemme Purr, за които се предполага, че поддържат женските полови органи „свежи и с добър вкус“, могат да маскират опасни инфекции, казва тя. „Здравата вагина мирише точно както трябва, не се нуждае от допълнителна подкрепа. Промяната в цвета на изхвърлянето, неговия обем или миризма може да е признак на дисбиоза, инфекция или по-лошо. Ще бъде опасно за здравето, ако тези симптоми се лекуват със сладкиши, а не се отиде на лекар “, обясни тя.

Нелкен посочи, че няма нормална вагинална миризма. „Всеки мирише различно, миризмата и вкусът зависят от секретите, потта, наличието на бактерии по кожата“, каза тя и добави, че миризмата и цветът на този орган също се влияят от менструалния цикъл, диетата, антибиотиците или хормоналните лекарства , наличието или липсата на заболявания, както и стрес.

Кортни Кардашиян представи бонбони в началото на февруари. Нейните абонати в социалните мрежи веднага разкритикуваха новостта: подобно предложение, според тях, предполага, че по подразбиране миризмата на влагалището е неприятна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини