Необходими продукти:
ягоди - 500 г яйца - 3 бр. захар - 1/2 ч.ч. прясно мляко - 1 ч.ч. брашно - 1/ 2 ч.ч. ванилия - 1 бр. маслоНачин на приготвяне:
Тавичката за печене се намазва с масло и в нея се нареждат почистените и измити ягоди. Ако са прекалено големи, се разполовяват.
В купа се разбиват яйцата със захарта. Към тях се прибавя прясното мляко, а след него брашното и ванилията. Сместа се разбърква хубаво. Тя е рядка, защото брашното е малко.
Излива се върху наредените ягоди, след което тавата се поставя в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около половин час. По желание клафутито се поръсва с пудра захар.
Колкото по-малка е тавичката, толкова по-дебел ще е сладкишът. В него няма набухватели, затова и не бухва, пише gotvach.bg.