Отидете към основна версия

1 514 4

Рецепта на деня: Пролетна салата с козе сирене

  • салата-
  • пролет-
  • козе сирене-
  • спанак-
  • рукола-
  • какво да сготвя

Свежа зелена салата, подходяща за пролетния сезон

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За сиренето:

550 г козе сирене; 2 големи яйца; сол; черен пипер; 150 г галета; ½ ч. ч. олио.

За дресинга:

1/3 ч. ч. зехтин; сокът от ½ лимон; 1 скилидка чесън; 2 с. л. оцет; 1 ч. л. мед; сол; черен пипер;

За салатата:

300 г бейби спанак (или рукола); 150 г чери домати; 1 малка краставица; ¼ глава червен лук.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на салатата е сиренето. Нарежете го на кубчета, които да не са много дебели. Сложете го във фризер за около 30 минути. В плитка купа разбийте яйцата и подправете със сол и черен пипер.

В друга купа изсипете галетата. Извадете сиренето и го поставете първо в яйцата, след това в галетата. Подредете парченцата върху малка тава за печене. Ако сиренето започне да става меко, сложете го във фризера за 10-ина минути.

В средно голям тиган загрейте олиото. Запържете сиренето за около 2 минути от едната страна, а след това и от другата, докато придобие златист загар. Готовите парчета сирене сложете в чиния, върху която предварително сте поставили кухненска хартия. Поръсете ги със сол (обикновена или морска).

В малка купа разбийте зехтина, лимоновия сок, чесъна, оцета и меда. Добавете сол и черен пипер. В голяма купа нарежете и смесете бейби спанака, доматите, краставиците и лука, и овкусете. Отгоре добавете парченцата козе сирене, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини