Необходими продукти:
За сиренето:
550 г козе сирене; 2 големи яйца; сол; черен пипер; 150 г галета; ½ ч. ч. олио.За дресинга:
1/3 ч. ч. зехтин; сокът от ½ лимон; 1 скилидка чесън; 2 с. л. оцет; 1 ч. л. мед; сол; черен пипер;За салатата:
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на салатата е сиренето. Нарежете го на кубчета, които да не са много дебели. Сложете го във фризер за около 30 минути. В плитка купа разбийте яйцата и подправете със сол и черен пипер.
В друга купа изсипете галетата. Извадете сиренето и го поставете първо в яйцата, след това в галетата. Подредете парченцата върху малка тава за печене. Ако сиренето започне да става меко, сложете го във фризера за 10-ина минути.
В средно голям тиган загрейте олиото. Запържете сиренето за около 2 минути от едната страна, а след това и от другата, докато придобие златист загар. Готовите парчета сирене сложете в чиния, върху която предварително сте поставили кухненска хартия. Поръсете ги със сол (обикновена или морска).
В малка купа разбийте зехтина, лимоновия сок, чесъна, оцета и меда. Добавете сол и черен пипер. В голяма купа нарежете и смесете бейби спанака, доматите, краставиците и лука, и овкусете. Отгоре добавете парченцата козе сирене, пише flagman.bg.