Необходими продукти:
За сиренето:
- 550 г козе сирене;
- 2 големи яйца;
- сол;
- черен пипер;
- 150 г галета;
- ½ ч. ч. олио.
За дресинга:
- 1/3 ч. ч. зехтин;
- сокът от ½ лимон;
- 1 скилидка чесън;
- 2 с. л. оцет;
- 1 ч. л. мед;
- сол;
- черен пипер;
За салатата:
- 300 г бейби спанак (или рукола);
- 150 г чери домати;
- 1 малка краставица;
- ¼ глава червен лук.
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на салатата е сиренето. Нарежете го на кубчета, които да не са много дебели. Сложете го във фризер за около 30 минути. В плитка купа разбийте яйцата и подправете със сол и черен пипер.
В друга купа изсипете галетата. Извадете сиренето и го поставете първо в яйцата, след това в галетата. Подредете парченцата върху малка тава за печене. Ако сиренето започне да става меко, сложете го във фризера за 10-ина минути.
В средно голям тиган загрейте олиото. Запържете сиренето за около 2 минути от едната страна, а след това и от другата, докато придобие златист загар. Готовите парчета сирене сложете в чиния, върху която предварително сте поставили кухненска хартия. Поръсете ги със сол (обикновена или морска).
В малка купа разбийте зехтина, лимоновия сок, чесъна, оцета и меда. Добавете сол и черен пипер. В голяма купа нарежете и смесете бейби спанака, доматите, краставиците и лука, и овкусете. Отгоре добавете парченцата козе сирене, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ехо,
10:15 04.05.2023
2 Поправка,
Коментиран от #3
10:18 04.05.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 влияе по-добре на храносмилателната сист
11:16 04.05.2023