Отидете към основна версия

6 295 8

Голяма грешка, която всички допускаме със замразеното месо

  • грешка-
  • храна-
  • месо-
  • замразено месо-
  • замразена храна-
  • размразяване-
  • готвене

Специалисти съветват никога да не оставяме месото да се размразява на стайна температура

Снимка: Shutterstock

Едно от най-лесните решения за съхранение на месото е замразяването му. Така то може да остане годно за ядене за по-дълъг период от време, особено пък когато разполагаме с по-голямо количество от него и не можем да го сготвим наведнъж.

Какво обаче се случва, когато въпросното месо ни потрябва?

Повечето от нас просто го изваждат от фризера и го слагат някъде из кухнята - най-вече на кухненския плот. Така го оставят да се размрази, без да се замислят дали това е най-доброто решение.

Според Cleaneatingmag месото не трябва да се оставя на стайна температура повече от два до три часа. Например, когато месото е оставено за един ден в кухнята, то може да достигне температура над четири градуса, което предизвиква огромен растеж на бактерии, пише zdrave.to.

Освен това опцията за размразяване с гореща вода също не е добра. Повърхностният слой на месото се размразява по-бързо и влиза в процес на готвене под струя гореща вода. Ето защо студената вода е по-добър начин за размразяване.

Още по-добър начин е да оставите месото в хладилника да се размрази, ако не бързате. Трябва да престои около 24 часа в хладилник, след което е готово за приготвяне.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.

Свързани новини