Едно от най-лесните решения за съхранение на месото е замразяването му. Така то може да остане годно за ядене за по-дълъг период от време, особено пък когато разполагаме с по-голямо количество от него и не можем да го сготвим наведнъж.
Какво обаче се случва, когато въпросното месо ни потрябва?
Повечето от нас просто го изваждат от фризера и го слагат някъде из кухнята - най-вече на кухненския плот. Така го оставят да се размрази, без да се замислят дали това е най-доброто решение.
Според Cleaneatingmag месото не трябва да се оставя на стайна температура повече от два до три часа. Например, когато месото е оставено за един ден в кухнята, то може да достигне температура над четири градуса, което предизвиква огромен растеж на бактерии, пише zdrave.to.
Освен това опцията за размразяване с гореща вода също не е добра. Повърхностният слой на месото се размразява по-бързо и влиза в процес на готвене под струя гореща вода. Ето защо студената вода е по-добър начин за размразяване.
Още по-добър начин е да оставите месото в хладилника да се размрази, ако не бързате. Трябва да престои около 24 часа в хладилник, след което е готово за приготвяне.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Замразеното месТо?
16:00 16.06.2023
2 В кръчмите
Коментиран от #6
16:07 16.06.2023
3 Радо
16:17 16.06.2023
4 Най-хубавото месо е в
16:29 16.06.2023
5 Дедо ви...
16:51 16.06.2023
6 Последния Софиянец
До коментар #2 от "В кръчмите":
Аз в моят ресторант изполвам само заместители на месо.Коментиран от #7
18:02 16.06.2023
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.