Отидете към основна версия

4 944 0

Рецепта на деня: Картофени кюфтета с хрупкава коричка на фурна

  • картофени кюфтета-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Хрупкави отвън с мека, пухкава и кремообразна вътрешност

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг картофи с приблизително еднаква големина, за да се сварят едновременно 100 гр кашкавал (и/или друго зряло сирене) 100 гр. прясно краве сирене 50 гр. пармезан 1 яйце 1 глава лук 4 скилидки чесън 1 ч.л. копърено семе 1/2 ч.л. чубрица сол на вкус 4 с.л. панко галета

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода, в която сте сложили 2 скилидки чесън. След като леко се охладят, ги обелете и настържете с едро ренде. Обелете лука и останалите 2 скилидки чесън. Сложете ги в робот или ги нарежете на възможно най-ситно. Добавете към настърганите картофи. Добавете и подправките в сместа. Настържете сирената, добавете ги към сместа за картофените кюфтета на фурна. Прибавете също и яйцето. Едва на този етап посолете на вкус, защото ако го направите предварително рискувате да пресолите заедно със сирената. Разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно. Оформете отделни кюфтета с помощта на влажни ръцете. Оваляйте ги в панко галета. Наредете ги в плитка тава, върху която предварително сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около половин час или до добиване на златист загар. Охладете над решетка, пише sprestilka.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.

Свързани новини