Необходими продукти:
- 1 диня; - 2 краставици; - 2 люти чушки халапеньо - Мента и кориандър; - 2 чаши нарязани домати; 2 супени лъжици лимонов сок; 1 супена лъжица зехтин; 2 скилидки чесън.Начин на приготвяне:
1. Пасирайте динята, един домат, една краставица, една чушка и малко чесън до гладка смес. 2. Добавете сока от лайм, зехтина, ментата и кориандъра за допълнителен колорит. 3. Комбинирайте останалата чушка, краставицата и халапеньото в купа за смесване. 4. Оставете в хладилника за поне един час, за да се съчетаят ароматите. Ако е необходимо, подправете с допълнителна сол.Гаспачото от диня може да се сервира самостоятелно с хрупкав хляб или със салата или сандвич за по-обилна вечеря, пише woman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.