Необходими продукти:
- - 1 диня;
- - 2 краставици;
- - 2 люти чушки халапеньо
- - Мента и кориандър;
- - 2 чаши нарязани домати;
- 2 супени лъжици лимонов сок;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 2 скилидки чесън.
Начин на приготвяне:
- 1. Пасирайте динята, един домат, една краставица, една чушка и малко чесън до гладка смес.
- 2. Добавете сока от лайм, зехтина, ментата и кориандъра за допълнителен колорит.
- 3. Комбинирайте останалата чушка, краставицата и халапеньото в купа за смесване.
- 4. Оставете в хладилника за поне един час, за да се съчетаят ароматите. Ако е необходимо, подправете с допълнителна сол.
Гаспачото от диня може да се сервира самостоятелно с хрупкав хляб или със салата или сандвич за по-обилна вечеря, пише woman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА