Необходими продукти:
- булгур – 300 – 400 гр - тиквичка – 1 бр., голяма - джоджен на пресни листа - червен пипер лют, черен пипер, лук, кимион, сол - на вкус - Зехтин - 50 гр краве маслоНачин на приготвяне:
Накисвате булгура в отделен съд с гореща вода за 30 минути и го покривате. Увивате с кърпа, за да омекне и да набъбне добре. Нарязвате на ситни кубчета тиквичката. Намазвате със зехтин глинен гювеч. Изсипвате нарязаната на кубчета тиквичка, набъбналия добре булгур, джоджена и овкусявате със сол, червен пипер, кимион, и черен пипер. Разбърквате добре сместа.
Слагате парчето масло в средата и завивате плътно с фолио. Слагате във фурната за 1 час на 200 градуса, като първите 30 минути печете само отдолу, а после и отгоре. След един час ястието е готово.
Сервира се с кисело мляко с чесън и копър по желание.