Необходими продукти:
- 2 големи или 3 средни тиквички; - 5 яйца; - 200 гр сирене; - 1 връзка пресен лук; - 1 връзка копър; - 5 скилидки чесън; - 3 лъжици брашно; - 100 гр настърган кашкавал; - черен пипер и сол на вкус.Начин на приготвяне:
Тиквичките се посоляват и настъргват, като се изчаква да изтече водата им - можете за по-бързо да ги изстискате с ръце.
Нарежете лука и копъра на ситно, а чесъна на по-едри кубчета и ги сложете в купа, заедно с петте разбити яйца, натрошеното сирене, черния пипер и сол.
Добавете изцедените тиквички и три лъжици брашно.
В намазана с олио тавичка изсипете и разстелете равномерно сместа. Пече се на 180 градуса до златист загар, а след това още 10 минути заедно с добавения настърган кашкавал.