Отидете към основна версия

5 934 50

Каква кола кара екоактивистката Грета Тунберг?

  • грета тунберг-
  • автомобил-
  • електрическа кола

Тунберг избра да пътува с електрическа кола с нулеви емисии

Снимкa: БГНЕС

Грета Тунберг е шведска екологична активистка, която получи международно признание за работата си за повишаване на осведомеността относно въздействието на изменението на климата. Тунберг за първи път придоби известност през 2018 г., когато беше на 15-годишна възраст. Оттогава тя се превърна във водещ глас на младежкото движение за климата и говори на множество международни конференции и събития, включително срещата на върха на ООН за климатичните действия.

Освен с активизма си, Тунберг привлече вниманието и с колата, която кара. Вместо да използва традиционно превозно средство, задвижвано с бензин, Тунберг избра да пътува с електрическа кола с нулеви емисии. Това решение е в съответствие с нейния ангажимент за намаляване на собствения ѝ въглероден отпечатък и насърчаване на устойчивостта. Изборът на Тунберг да използва електрическа кола служи като пример за алтернативите, които са на разположение на хората, които искат да намалят въздействието си върху околната среда.

Грета Тунберг е зад волана на Nissan Leaf, произведена през 2020 г., а прогнозна стойност на автомобила е $ 35 800, спрямо екстрите в него, разкрива сайтът investing.com.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 57 гласа.

Свързани новини