Отидете към основна версия

38 454 27

Нечувано досега аудио на Даяна свидетелства: Чарлз е бил разочарован от раждането на Хари (ВИДЕО)

  • принцеса даяна-
  • крал чарлз трети-
  • кралско семейство-
  • аудиозапис-
  • принц хари-
  • разочаровани

Покойната принцеса записала поредица от аудио касети през 90-те години

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Появи се ново аудио на принцеса Даяна, която говори за това как британският принц Чарлз – сега крал Чарлз III – е бил разочарован, че имат момче, а не момиче, когато се е родил принц Хари.

Покойната принцеса записа поредица от аудио касети през 90-те години и ги изпрати тайно на автора Андрю Мортън преди смъртта си в автомобилна катастрофа през 1997 г.

Част от аудиото се чува за първи път в документален филм, който ще излезе следващата година. Той е озаглавен "Даяна: Останалата част от нейната история".

В четвъртък се навършиха 26 години от смъртта на Даяна.

"Добро утро, Америка" на ABC получи ексклузивнен запис на касетите, в които Даяна казва, че съпругът ѝ дори не би говорил с мащехата ѝ Рейн Спенсър, пише CNN, предава "Фокус".

"Защото на кръщенето на Хари Чарлз отиде при мама и каза: "Знаеш ли, че бяхме толкова разочаровани, мислехме, че ще е момиче", каза тя. "И мама щеше да му откъсне главата и каза: "Трябва да осъзнаеш какъв късметлия си да имаш дете, което е нормално", спомня си тя.

Чуйте аудиото тук!

От този ден Даяна казва, че "една бариера се е спуснала и това е, което той прави, когато някой си позволи да му отговори".

Принц Хари и съпругата му Меган обявиха през януари 2020 г., че се оттеглят от ролята си на старши членове на британското кралско семейство и планират да разделят времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, докато работят за това да станат финансово независими.

В отговор покойната кралица Елизабет II в изявление тогава посочи, че те вече няма да изпълняват работни задължения и ще спрат да получават публични средства за кралски задължения.

Оттогава те двамата са включени в документални сериали на Netflix, критикуващи отношението на медиите и кралското семейство към тях, а Хари разказа за миналото си в мемоарите "Spare", в превод "Резервният".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.

Свързани новини