Отидете към основна версия

1 707 2

Линда Еванджелиста е претърпяла двойна мастектомия

  • линда еванджелиста-
  • рак на гърдата-
  • мастектомия

Супермоделът от 90-те години разкри, че се е борила с рак на гърдата 2 пъти през последните пет години

Супермоделът от 90-те години Линда Еванджелиста разкри, че е преминала през две операции заради рак на гърдата през последните пет години - втората диагноза е поставена неотдавна, през юли 2022.

Тя разказва за битката си с онкологичното заболяване за първи път в интервю за WSJ Magazine. Това се оказва поредното тежко здравословно изпитание на световноизвестния модел след неуспешните козметични процедури с криолополиза, които имаха негативни последици както за външния ѝ вид, така и за психичното ѝ здраве.

Еванджелиста поднови кариерата си през последната година, но сега тя разказва, че това се е случвало на фона на борбата ѝ с рака.

За първи път тя разбира, че е болна през декември 2018 г., когато си прави годишен профилактичен преглед с мамография.

"Резултатите не бяха добри и заради други здравословни фактори, без да се колебая, се съгласих на двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези), защото исках да оставя всичко това зад гърба си. Мислих, че това ще реши проблема изцяло. Нямаше да позволя ракът на гърдата да ме убие", казва тя.

В последните ѝ прегледи онкологът на Еванджелиста я уверил, че "прогнозата е добра". Когато тя го попитала "А защо не е "чудесна"?", лекарят обяснил, че има вероятност болестта да се завърне пак след рецидив.

Еванджелиста споделя, че има "ужасен резултат" от изследването на онкотип - т.е. риск от нова поява на рака. Онова, което прави бъдещето ѝ несигурно, я кара да оценява всеки изминал ден.

"Знам, че съм с единия крак в гроба, но изцяло съм празнично настроена", казва тя пред WSJ.

Само няколко близки хора са знаели за битката ѝ с рака - Еванджелиста е решила, че може да разкаже за проблема си някой ден, но не и докато преживява терапията: "Не исках Daily Mail да чака пред вратата ми, както го правят всеки път, щом нещо се случи".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини