Отидете към основна версия

5 170 4

Вижте една от Амазонките в "Игри на волята" 5 като дете, можете ли да я познаете?

  • игри на волята-
  • мария оряшкова

За отрицателно време тя спечели доверието и уважението на жените от отбора на Амазонките и се превърна в техен първи капитан

На момиченцето от снимката, която виждате по-горе му предстои да се превърне в една велика българка с много спортни победи. Отскоро тя се изявява на нова арена в живота - тази на "Игри на волята" сезон 5. Ако все още не сте се досетили, това е шампионката ни по самбо Мария Оряшкова, пише flagman.bg.

За отрицателно време тя спечели доверието и уважението на жените от отбора на Амазонките и се превърна в техен първи капитан. Въпреки глада, липсата на сън и лишенията, Оряшкова все пак успя да поведе племето си към успех. Амазонките може и да са гладни, но вече няколко пъти усетиха вкуса на победата, доказвайки, че жените не бива да се подценяват.

Всички нужни качества да бъде лидер и обединител Оряшкова безспорно притежава по рождение, но също така изгражда на тепиха. Родена е през 1988 г. в град Пирдоп. Когато е на 10 години, тя и майка ѝ се местят в село Бъта, община Панагюрище, след като родителите ѝ се разделят.

"Аз съм от по-скромно семейство, да не кажа бедно." – споделя Мария. Въпреки че семейството ѝ не може да си позволи разходите за тренировки, спортно облекло и транспорт до Панагюрище, момичето печели стипендия и се отдава на страстта си към самбото. "Едно дете сега ако отидат и му купят всичко, може би няма да бъде толкова щастливо, колкото съм била аз." – казва тя.

"Мария още от самото начало беше малко по-различна. Просто тя природно беше надарена с малко по-голяма сила." – споделя нейният треньор и откривател Иван Нетов.

Талантът на Мария в бойните спортове се развива по чиста случайност. Нейният брат Стоян тренирал при бъдещия треньор на шампионката ни. Един ден тя дошла да гледа тренировката на брат си, Нетов я забелязал и останалото е история.

Следват много усилени тренировки, упоритост, болки и травми, но всичко това си е заслужавало, защото Мария Оряшкова днес е десеткратна европейска шампионка по самбо и шест пъти носителка на световната титла. Освен това тя е републиканска шампионка и вицешампион на Европа по джудо, републиканска шампионка по борба и републиканска и европейска шампионка по сумо.

Само времето ще покаже колко още победи ще извоюва Оряшкова на арената на "Игри на волята" и каква ще бъде съдбата на племето на Амазонките. Само едно е сигурно – жените определено имат всички качества за победа, а с лидери като Оряшкова успехът е не просто възможен, но и очакван.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини