Необходими продукти:
1/2 кг телешка кайма 1 филия хляб 3 скилидки чесън 1 яйце 30 г телешка мазнина 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон 2 с.л. доматено пюре 3 с.л. малцово брашно 1 с.л. захар 2 с.л. лимонов сок сол черен пиперНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да накиснете филийка без кората във вода и я отцеждате. Пуска се заедно с телешката кайма и чесъна през месомелачката. Добавят се яйцето, солта, пиперът и всичко се разбърква много добре, за да получите еднородна смес.
От сместа оформяте еднакви по големина топчета, големи колкото яйце. Запържвате ги от всички страни в горещо олио.
Малцовото брашно се разрежда с горещия бульон. Добавят се захарта, доматеното пюре, солта, пиперът и лимоновият сок. В получения сос се слагат тефтелите и се задушават в него под капак на слаб огън 20 минути, пише Actualno.com.