Отидете към основна версия

2 479 10

Рецепта на деня: Пилешки кебап на тиган

  • пилешко месо-
  • кебап-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Ястие от турската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За кебапа:

1 кг мляно пилешко месо 180 г лук 60 г черен пипер 20 г магданоз 20 г чесън 25 г галета сол на вкус 1 лъжица червен пипер 1 супена лъжица червен пипер на люспи 1 супена лъжица кимион 1 супена лъжица смлян черен пипер

За соса:

слънчогледово растително масло 100 г лук 100 г черен пипер 10 г чесън 200 г домати люти чушки (по желание) 1 супена лъжица доматено пюре сол на вкус 1 чаша вода 1 четвърт чаша оцет

Начин на приготвяне:

Пригответе шишчетата: сложете пилешката кайма в дълбока купа. Добавете лука, чушката, чесъна и ситно накълцания магданоз. След това добавете галетата, сол на вкус, червения пипер, червения пипер на люспи, кимиона и смления черен пипер. Разбъркайте много добре каймата с добавените съставки.

Уникална рецепта за вкусни печени кюфтета със сочна плънка

След това намокрете ръцете си и с помощта на дървена клечка оформете кебапа.

След това го приберете в хладилника за половин час.

Пригответе соса: лука, чушките, чесъна и доматите се нарязват на средно големи парчета. Сложете всички зеленчуци наведнъж в горещ тиган с растително масло, добавете сол и доматено пюре, разбъркайте и оставете да се запържат за 5 минути под капак. След това добавете чаша вода, разбъркайте и оставете да къкри още 20 минути.

След посоченото време добавете оцета и пюрирайте зеленчуците с помощта на пасатор до получаване на хомогенен състав.

Загрейте тиган с малко олио и изпържете кебапа на слаб огън до зачервяване от двете страни и готовност.

Насладете им се с голямо удоволствие на масата, заедно с гарнитура от ориз, пише БЛИЦ.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини