Отидете към основна версия

2 801 3

Рецепта на деня: "Ветрило" от патладжани с моцарела

  • ветрило-
  • патладжан-
  • моцарела-
  • сирене-
  • домати-
  • какво да сготвя

Лесно и вкусно есенно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

патладжани - 3 броя, средно големи домати - 7 - 8 броя малки доматчета за консерва сирене - около 300 г краве или моцарела чесън - 1 глава сол бял пипер олио чубрица босилек

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и без да отстранявате дръжките разрежете всеки наполовина.

Всяка половинка сложете със светлата част надолу върху дъска и нарежете на 4-5 ленти.

Така нарязаните на ветрило патладжани посолете обилно и оставете под наклон за 30 минути да се отцедят от горчивината. След това ги изплакнете и ги подсушете.

Сиренето и доматите нарежете на тънки парчета. Между лентите на патладжаните се слагат по парче сирене и кръгче домат. Така приготвените патладжани подредете върху намазнена тава.

Разпръснете необелените скилидки чесън, а ако са ви останали домати, нарежете ги ситно и ги разпределете в тавата. Поръсете отново с малко сол, бял пипер, чубрица и босилек.

Полейте със струйка зехтин и покрийте тавата с фолио.

Надупчете на няколко места, за да излиза парата и сложете да се пече на 180-200 градуса загрята фурна за около 40 минути или до готовност на патладжаните, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини