Необходими продукти:
Наденица - 500 грама (подходяща за грил) Бира - 1 чаена чаша Горчица - 1 супена лъжица Кафява захар - 3 супени лъжици Нишесте - 2 чаени лъжици Магданоз - 1/4 връзкаНачин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за бирени парти хапки е изборът и подготовката на наденичките. Избирате вкусни и качествени наденички, които изпичате на грил или оребрен тиган. Добре изпечените наденички нарязвате на колелца.
В малка тенджерка слагате ⅔ от бирата, заедно със захарта да заври, а останалата част от бирата разбърквате отделно заедно с горчицата, като бъркате старателно до получаване на гладка еднородна смес. След като захарта се е стопила смесвате двете смеси и след като отново заври добавяте и нишестето, което се разбъркали в 2-3 супени лъжици студена вода. Така полученият сос трябва да поври около 1-2 минути при непрекъснато бъркане.
Към нарязаните на колелца наденички добавяте соса, разбърквате добре, за да се овкусят и поръсвате със ситно нарязан магданоз. Преди сервиране набучвате всяко колелце с клечка за зъби, пише supichka.com.