Отидете към основна версия

2 769 1

Рецепта на деня: Виенски щрудел

  • щрудел-
  • виенски-
  • десерт-
  • ябълки-
  • какво да сготвя

Едно от националните ястия на Австрия

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 опаковка кори 1 кг кисели ябълки 100 грама захар 50 грама разтопено масло канела ром 150 гр стафиди

Начин на приготвяне:

Взема се един лист от корите и се намазва с разтопеното масло и върху него наредете ябълките, които предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета. Върху тях поръсете захар, канела и стафиди, които предварително сте накиснали в ром. Навийте на руло и го поставете в намаслена тава.

Така направете с останалите кори все едно правите тиквеник. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час до 40 минути, докато тестото хване златиста коричка. Оставете леко да се охлади, нарежете на няколко части, поръсете с пудра захар и поднесете с бита сметана или ванилов сладолед, пише Actualno.com.http://Actualno.com

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини