Отидете към основна версия

1 172 16

В подкрепа на ЛГБТ общността: Род Стюарт отказа да пее в Саудитска Арабия

  • род стюарт-
  • саудитска арабия-
  • лгбт общност-
  • несправедливост-
  • подкрепа

Британският певец се надява, че фактът, че отказва да направи концерт в Саудитска Арабия ще подчертае несправедливостите срещу ЛГБТ+ общността там

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският певец Род Стюарт се надява, че фактът, че отказва да направи концерт в Саудитска Арабия ще подчертае несправедливостите срещу ЛГБТ+ общността там, съобщи ДПА, предава БТА.

Преди време 78-годишният изпълнител също отказа възнаграждение от повече от един милион щатски долара, за да пее в Катар преди Световното първенство по футбол миналата година.

Преди това в. Мирър“ съобщи, че неспазването на човешките права в страната е причината Стюарт да откаже възможността за концерт там – въпреки че му е била предложена „много по-висока“ сума от тази, предвидена в Катар.

Хомосексуалността е незаконна в Саудитска Арабия и наказуема със смъртна присъда.

През 2019 г. американската рапърка Ники Минаж отмени свой концерт в страната. „Въпреки че не искам нищо повече от това да представя шоуто си на феновете в Саудитска Арабия,... вярвам, че е важно за мен да покажа подкрепата си за правата на жените, ЛГБТ+ общността и свободата на изразяване “, каза тя за Асошиейтед прес тогава.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.

Свързани новини