Отидете към основна версия

3 551 13

В Егейско море се запали и потъна луксозна яхта с 22 души на борда (ВИДЕО)

  • яхта-
  • егейско море-
  • потъна-
  • пожар-
  • navis one

Екипажът и гостите на струващата 17 милиона долара яхта са евакуирани със спасителна лодка и са невредими

Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Лош ден за застрахователя на суперяхтата Navis One и нейния собственик, на борда на която избухна пожар в понеделник следобед. Екипажът и гостите на струващата 17 милиона долара яхта са евакуирани със спасителна лодка и са невредими.

Огънят на борда Navis One е продължил цяла нощ, унищожавайки всички горни палуби. В крайна сметка на сутринта на следващия ден яхтата потъна край бреговете на Цикладските острови в Егейско море, съобщава dizzyriders, цитиран от trafficnews.bg.

Тя е била на котва на 800 метра от остров Куфониси след връщане от Миконос. Всичките 22-ма души са спасени, като част от екипажът се връща до горящата яхта да вземат някои неща.

Красивата яхта е построена през 2013 г. от турската корабостроителница Gentech. Първият ѝ собственик е турският бизнесмен Сезгин Баран Коркмаз, който я кръщава Queen Anne. По-късно лодката е продадена на чартърна компания и получава името Navis One.

Една седмица на борда на суперяхтата е струвала около 200 000 евро. В цената не влизат гориво и допълнителни разходи.

Navis One е дълга, по-точно била е дълга 46,7 метра, има военноморски дизайн и е предлагала луксозна почивка за 12 гости, настанени в 5 апартамента. Екипажът ѝ от 10 души е ползвал 5 каюти.

Задвижването на Navis One е идвало от два двигателя Caterpillar (1300 к.с.), максималната скорост е била 15,5 възела (28,7 км/ч), като яхтата е била способна да плава 5000 морски мили (9260 км) с едно зареждане.

Все още няма информация какво е предизвикало пожара и какви са последствията за околната среда. Очевидци споделят, че във водата около инцидента плават големи останки от яхтата.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини