Отидете към основна версия

3 394 0

Рецепта на деня: Портокалов пай с кори за баница

  • десерт-
  • пай-
  • портокал-
  • кори за баница-
  • какво да сготвя

Интересен десерт, с който да зарадвате семейството или гостите си

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 кори за баница 500 грама захар 12 яйца 50 грама царевично брашно или царевично нишесте 1 чаена лъжичка бакпулвер 2 големи портокала пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Започвате, като изсипете сухите съставки (брашно, захар и бакпулвер) в купа и разбъркате добре.

2. Нарязвате на ситно портокалите заедно с кората.

3. В отделна купа разбивате яйцата до пяна и добавяте нарязаните портокали.

4 . Прибавяте сухите съставки към яйчено-портокаловата смес и разбърквате много добре. Продължавате да разбивате, докато всички захарни кристалчета се разтворят - за да се уверите, че сте разбили достатъчно, вземете малко от тестото с пръсти и усетете дали има останали кристали захар или не.

5. Поставяте една кора на дъното на правоъгълна форма, върху нея част от пълнежа, отгоре втора кора, пак пълнеж – докато изразходвате всичко; отгоре трябва да остане пълнеж.

6. Печете на водна баня в предварително загрята фурна на 220°C.

7. Накрая, след като баницата-пай с портокали се изпече, я изваждате и оставяте да изстине. Поръсвате с пудра захар, нарязвате я на порции, които украсявате с резени портокал.

8. Чиниите с отделните порции слагате за 1 час в хладилника. След този интервал изваждате и сервирате, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини