Необходими продукти:
5 кори за баница 500 грама захар 12 яйца 50 грама царевично брашно или царевично нишесте 1 чаена лъжичка бакпулвер 2 големи портокала пудра захар за поръсванеНачин на приготвяне:
1. Започвате, като изсипете сухите съставки (брашно, захар и бакпулвер) в купа и разбъркате добре.
2. Нарязвате на ситно портокалите заедно с кората.
3. В отделна купа разбивате яйцата до пяна и добавяте нарязаните портокали.
4 . Прибавяте сухите съставки към яйчено-портокаловата смес и разбърквате много добре. Продължавате да разбивате, докато всички захарни кристалчета се разтворят - за да се уверите, че сте разбили достатъчно, вземете малко от тестото с пръсти и усетете дали има останали кристали захар или не.
5. Поставяте една кора на дъното на правоъгълна форма, върху нея част от пълнежа, отгоре втора кора, пак пълнеж – докато изразходвате всичко; отгоре трябва да остане пълнеж.
6. Печете на водна баня в предварително загрята фурна на 220°C.
7. Накрая, след като баницата-пай с портокали се изпече, я изваждате и оставяте да изстине. Поръсвате с пудра захар, нарязвате я на порции, които украсявате с резени портокал.
8. Чиниите с отделните порции слагате за 1 час в хладилника. След този интервал изваждате и сервирате, пише Actualno.com.