Отидете към основна версия

2 498 10

4 ритуала за поддържане на страстта и интимността във връзката

  • ритуал-
  • интимност-
  • страст-
  • връзка

Психилогът Джон Готман разкрива няколко лесни, но много ефективни, начина за тази цел

Снимкa: Shutterstock

На всички е ясно, че няма перфектни връзки - такива можем да видим само във филмите и в социалните мрежи. Но в реалния живот са нужния усилия и старание, за да съхраните това, което сте изградили с партньора си, пише flagman.bg.

Световноизвестният психилог Джон Готман разкрива няколко лесни, но много ефективни, начинa да поддържате страстта и интимността във връзката ви. Вижте кои са 4-те ритуала, които трябва да спазвате в името на хармонията във вашите отношения:

Правилото на шестсекундната целувка

Споделянето на целувка, която продължава поне 6 секунди, с партньора ви всеки ден увеличава шансовете ви за успешна и щастлива връзка. Това е времето, което е нужно, за да получите романтично усещане и чувство на свързаност с вашата половинка.

Планирайте си по една среща всяка седмица

Това, че сте заедно от по-дълго време не означава, че не трябва да ходите на срещи колкото се може по-често. Определете си един ден от седмицата, в който да излезете само двамата и се редувайте кой да организира всичко - мястото, събитието, времето.

Правилото на 20-секундната прегръдка

Още един начин да останете свързани с партньора си и да увеличите своето лично щастие, е да се прегръщате в продължение на 20 секунди. Гушкането освобождава "хормона на любовта" окситоцин, който създава усещане за доверие и свързаност. Проучвания също така са доказали неговата роля на "природен антидепресант".

Лягайте си по едно и също време и оставете телефоните настрана

Двойките, които имат разминаващи се навици за сън, минават през повече конфликти, правят по-малко секс и разговарят по-малко за проблемите си. Това да си лягате заедно и да избягвате разсейващите фактори естествено води до по-добра интимност.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.

Свързани новини