Отидете към основна версия

1 881 2

Рецепта на деня: Жито за Архангелова задушница

  • жито-
  • задушница-
  • грухана пшеница-
  • какво да сготвя

С портокалови корички

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

грухана пшеница - 250 г захар - 200 г портокалова кора ванилия сладки – дребни

Начин на приготвяне:

Житото се накисва за 2 часа в студена вода, за да може да набъбне. След това се измива старателно и към него се добавя около литър и половина вода. Вари се на умерен огън, като не пропускате от време на време да го разбъркате.

Разбирате, че е готово, когато зърната жито са меки и разтворени. Ако в съда е останала още вода, отцедете я.

Действайте бързо, що се отнася до подправянето на житото. Докато все още е топло, добавете към него настърганата портокалова кора, ванилията и захарта. Разбъркайте добре, така че да се овкуси равномерно и захарта да се разтвори. Разпределете в подходящи чашки или купички.

Най-отгоре може да гарнирате с натрошени ядки, дребни сладки или шарени бонбонки, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини