Отидете към основна версия

1 407 5

Осъдиха на 3 години затвор личния секретар на Джина Лолобриджида

  • джина лолобриджида-
  • личен секретар-
  • съд-
  • затвор-
  • имущество

Съдът в Рим призна 36-годишния Андреа Пиацола за виновен в това, че между 2013 и 2018 г. се е възползвал от уязвимото ѝ състояние, за да присвои незаконно имущество

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Личният секретар на италианската актриса Джина Лолобриджида бе осъден на три години, десет месеца след смъртта ѝ на 95-годишна възраст, съобщава ДПА.

В понеделник съдът в Рим призна 36-годишния италианец Андреа Пиацола за виновен в това, че между 2013 и 2018 г. се е възползвал от уязвимото ѝ състояние, за да присвои незаконно имущество. Той също така е осъден да плати половин милион евро на законните наследници на филмовата звезда. Прокуратурата беше поискала седем години и половина лишаване от свобода.

Самата актриса неведнъж е защитавала Пиацола, като е казвала: „Той ми е като син. Той е добър човек и понеже ми помогна, е в ужасни проблеми“.

Очаква се Пиацола да обжалва решението на съда, допълва БТА.

Лолобриджида е икона на италианското следвоенно кино и някога е определяна като „най-красивата жена в света“. Известна е с ролите си във филми като „Фанфан Лалето“, „Парижката Света Богородица“, „Соломон и Савската Царица“ и др.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини