Отидете към основна версия

1 386 12

Още хора се оплакаха от непристойното поведение на Ръсел Бранд

  • ръсел бранд-
  • комик-
  • оплакване-
  • обвинение-
  • непристойно поведение-
  • сексуално насилие-
  • сексуално посегателство

Комикът отрича обвиненията и дори прогнозира, че ще се появят още хора, които да го обвинят в някакъв вид посегателство

Снимка: БГНЕС/ EPA

Във вторник BBC обяви, че още двама души са се оплакали от непристойно поведение от страна на Ръсел Бранд, след като британската телевизия започна собствена проверка на поведението на известния актьор и комик, съобщава АП.

Медията предостави актуална информация за разследването си, след като през септември британски медии публикуваха твърденията на четири жени, че са били сексуално насилвани от Бранд между 2006 и 2013 г., в разгара на кариерата му, припомня БТА.

48-годишният Бранд отрича обвиненията.

Комикът работи като радиоводещ в BBC от 2006 до 2008 г. Телевизията заяви, че е регистрирала общо пет жалби срещу Бранд, включително от двама души, които са подали оплаквания и изразили притеснения още докато той е работил в радиото и отново, след като той е напуснал корпорацията.

Друг човек е подал отделна жалба след напускането на Бранд, а след като BBC започна своето разследване през септември, са получили оплаквания от още двама души.

В изявлението на Питър Джонстън, директор по редакционните жалби на телевизията, не се уточнява естеството на последните обвинения. Новинарският уебсайт на BBC съобщи, че те „се разглеждат като свързани с поведението му на работното място и не са от сериозно сексуално естество“.

Обвиненията срещу Бранд, публикувани през септември от вестниците „Таймс“ и „Сънди Таймс“ и в документален филм на Чанъл 4, включват твърдения, че Бранд е извършил сексуално посегателство над една жена по време на връзка с него, когато тя е била на 16 години. Друга жена твърди, че Бранд я е изнасилил в Лос Анджелис през 2012 г. Имената на обвинителите не са посочени.

Във връзка с твърденията на една от жените, че Бранд е използвал коли на BBC, за да я закара от училище до дома си, когато е била на 16 години, телевизията заяви, че вече не разполага с данни за резервациите на коли от онова време. Джонстън заяви, че разследванията продължават.

„Въпреки че работата ми по никакъв начин не е приключила и поради това все още не мога да направя никакви заключения, изглежда, че срещу Ръсел Бранд не са били предприети никакви дисциплинарни мерки по време на ангажимента му към BBC през 2006-8 г. преди напускането му на корпорацията“, каза още Джонстън.

След публикуването на твърденията две полицейски служби в Обединеното кралство - Столичната и Полицията на Темз Вали, започнаха разследвания срещу Бранд. Бранд направи изявление, в което казва, че връзките му „винаги са били по взаимно съгласие“.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини