Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 13:56 1 383 12

Още хора се оплакаха от непристойното поведение на Ръсел Бранд

  • ръсел бранд-
  • комик-
  • оплакване-
  • обвинение-
  • непристойно поведение-
  • сексуално насилие-
  • сексуално посегателство

Комикът отрича обвиненията и дори прогнозира, че ще се появят още хора, които да го обвинят в някакъв вид посегателство

Още хора се оплакаха от непристойното поведение на Ръсел Бранд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във вторник BBC обяви, че още двама души са се оплакали от непристойно поведение от страна на Ръсел Бранд, след като британската телевизия започна собствена проверка на поведението на известния актьор и комик, съобщава АП.

Медията предостави актуална информация за разследването си, след като през септември британски медии публикуваха твърденията на четири жени, че са били сексуално насилвани от Бранд между 2006 и 2013 г., в разгара на кариерата му, припомня БТА.

48-годишният Бранд отрича обвиненията.

Комикът работи като радиоводещ в BBC от 2006 до 2008 г. Телевизията заяви, че е регистрирала общо пет жалби срещу Бранд, включително от двама души, които са подали оплаквания и изразили притеснения още докато той е работил в радиото и отново, след като той е напуснал корпорацията.

Друг човек е подал отделна жалба след напускането на Бранд, а след като BBC започна своето разследване през септември, са получили оплаквания от още двама души.

В изявлението на Питър Джонстън, директор по редакционните жалби на телевизията, не се уточнява естеството на последните обвинения. Новинарският уебсайт на BBC съобщи, че те „се разглеждат като свързани с поведението му на работното място и не са от сериозно сексуално естество“.

Обвиненията срещу Бранд, публикувани през септември от вестниците „Таймс“ и „Сънди Таймс“ и в документален филм на Чанъл 4, включват твърдения, че Бранд е извършил сексуално посегателство над една жена по време на връзка с него, когато тя е била на 16 години. Друга жена твърди, че Бранд я е изнасилил в Лос Анджелис през 2012 г. Имената на обвинителите не са посочени.

Във връзка с твърденията на една от жените, че Бранд е използвал коли на BBC, за да я закара от училище до дома си, когато е била на 16 години, телевизията заяви, че вече не разполага с данни за резервациите на коли от онова време. Джонстън заяви, че разследванията продължават.

„Въпреки че работата ми по никакъв начин не е приключила и поради това все още не мога да направя никакви заключения, изглежда, че срещу Ръсел Бранд не са били предприети никакви дисциплинарни мерки по време на ангажимента му към BBC през 2006-8 г. преди напускането му на корпорацията“, каза още Джонстън.

След публикуването на твърденията две полицейски служби в Обединеното кралство - Столичната и Полицията на Темз Вали, започнаха разследвания срещу Бранд. Бранд направи изявление, в което казва, че връзките му „винаги са били по взаимно съгласие“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    11 4 Отговор
    Засегна им интересите на глобалягите и го погнаха доносниците!
    Досущ като тукашните доносници от ППДБ, слуги на същите модерни фашаги!

    Коментиран от #8

  • 2 Хахаха

    12 1 Отговор
    Връзките са били по взаимно съгласие , когато още е бил беден ! Сега е захлебил , и хиените са започнали да се сещат !
  • 3 Алфа херинга

    6 4 Отговор
    Този беше против Ковид уж ваксините и го метнаха и него с скалъпени обвинения.
  • 4 Някой си

    3 0 Отговор
    Тоз геймър станал и той тръмпист и десен радикал..правят всичко да нажабурят глупаците с клик байт
  • 5 демокрация баце

    5 2 Отговор
    Ако не беше осмивал малоумните доводи зощо в Англия трябва да стоят на студено, да им е скъпо и да нямат пари за нищо друго, освен оръжия за Украйна, нямаше да му спретнат обвинения.
  • 6 123456

    0 2 Отговор
    Трудно ще се намери да легне някоя с този ако не е сексуално насилвана.
  • 7 Бегай !

    3 0 Отговор
    Видеха хиените ,че човека има пари и му се хвърлиха отгоре.Що не съдят некой клошар къде ги обарва по улиците ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Защо чак сега се сещат да предявят обвинения , за неща станали 2006-2008-2012 год ? Не е ли логично да го заявиш още тогава ? И сега ?
  • 12 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    Въпрос - защо никоя мома не е отправила такива обвинения към наший юнак Бойко ? Защото купува къщи в Барселона и дарява с кюлчета и пачки от чекмеджетата ли ? Ето така го прави истинкия мъжага от Банкя ? Това е подход !