Необходими продукти:
1 кг картофи 1 с. л. зехтин 1 глава лук 1 с. л. брашно 2-3 шепи спанак масло 3 филета от сьомга 200 мл сметана за готвене 50 грама сирене ГрюерНачин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете картофите и ги нарежете на тънко. Бланширайте ги във вряща вода за 2-3 минути.
Запържете лука в малко зехтин. Добавете брашното и спанака. Подправете с малко сол и черен пипер. Гответе няколко минути, докато спанакът омекне и смали обема си.
Намажете тавичката с малко олио. Започнете да редите запеканката, като редувате картофи, спанак и сьомга. Последният слой трябва да бъде от картофи.
Полейте със сметаната и поръсете с настърганото сирене. Печете около 30-40 минути, пише oshte.bg.