Отидете към основна версия

3 089 11

Мъж си купи кобра, за да убие жена си и 2-годишната си дъщеря

  • змия-
  • кобра-
  • смърт-
  • убийство-
  • семейство-
  • дете-
  • съпруга

Съпругът искал да получи солидно обезщетение за смъртта на близките си, което се полага, ако някой е убит от кобра

Илюстративна снимка: Shutterstock

Индиец призна, че е убил жена си и дъщеря си с помощта на кралска кобра, за да получи обезщетение от 800 хиляди рупии (около 17 000 лева). Басанти Патра и двегодишната ѝ дъщеря бяха намерени в дома им в село Адхейгаон, Одиша, на 7 октомври. И по двете жертви бяха открити ухапвания от змия, а влечугото също беше открито в стаята.

Лекарите, отзовали се на сигнала единствено успели да констатират смъртта на майката и невръстната ѝ дъщеря. Униформените заключили, че смъртта е настъпила вследствие от нападение от дива кобра и не продължили разследването.

Скоро обаче бащата на жената обвинил съпруга ѝ Ганеш, че е убил нея и собствената им дъщеря с кобра заради пари, тъй като в Индия роднините на жертвите на нападения от кобра имат право на обезщетение в размер на 400 хиляди рупии на жертва.

Доведен е змиеводител за оглед, който посочи, че ухапванията на жертвите са на едно и също място - по краката, малко над глезените, което му се сторило странно. Змията също така останала в стаята след нападението, което не е характерно за дивите кобри.

Специалистът отбеляза още, че жертвите не са издавали никакви звуци - например както се очаква - викове и крясъци, след смъртоносното ухапване, въпреки че отровата на кобрата причинява силна болка.

Следователите допуснали, че Патра и дъщеря ѝ са приели някакъв вид успокоителни, преди змията да атакува.

Месец след инцидента Ганеш Патра признал за престъплението. Той разказал на полицията, че купил кобрата на 6 октомври под претекст за извършване на религиозен ритуал. След това пуснал змията в стаята, където спяли жена му и дъщеря му, а той си легнал в друга стая.

В момента полицията изяснява дали продавачът на змии е знаел с каква цел мъжът е купил от него кобрата. Разследващите изясняват и дали други лица не са замесени в престъплението.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини