Необходими продукти:
шаран - 500 г филе сланина - 50 г яйца - 2 бр. лук - 1 глава хляб - 2 филии прясно мляко - 50 мл черен пипер - 1 ч.л. босилек - 2 щ. магданоз - 1 връзка риган - 1/2 ч.л. брашно - за овалване масло - за пърженеНачин на приготвяне:
Хлябът се надребнява и се залива с млякото. Рибата се измива и се смила, сланината - също.
Полученото се изсипва в дълбока купа и към него се прибавят хлябът, разбитите яйца, смленият лук, скълцаният магданоз и подправките.
Всички компоненти се разбъркват и каймата се слага в хладилник за 1-2 часа.
След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно.
Изпържват се в загрято масло до златисто. Сервират се със зеленчукова гарнитура, пише gotvach.bg.