Необходими продукти:
- шаран - 500 г филе
- сланина - 50 г
- яйца - 2 бр.
- лук - 1 глава
- хляб - 2 филии
- прясно мляко - 50 мл
- черен пипер - 1 ч.л.
- босилек - 2 щ.
- магданоз - 1 връзка
- риган - 1/2 ч.л.
- брашно - за овалване
- масло - за пържене
Начин на приготвяне:
Хлябът се надребнява и се залива с млякото. Рибата се измива и се смила, сланината - също.
Полученото се изсипва в дълбока купа и към него се прибавят хлябът, разбитите яйца, смленият лук, скълцаният магданоз и подправките.
Всички компоненти се разбъркват и каймата се слага в хладилник за 1-2 часа.
След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно.
Изпържват се в загрято масло до златисто. Сервират се със зеленчукова гарнитура, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Динко
10:09 06.12.2023
2 Глупости.
Коментиран от #4
10:13 06.12.2023
3 Ама, че гадост!
10:13 06.12.2023
4 дядо поп
До коментар #2 от "Глупости.":
Става и на скара , но класика в жанра си е пържен , подлучен с чесън. А пък тази ако ми е в къщата , редовно ще я карам да ми прави сърмички от Брюкселско зеле!Коментиран от #5
10:17 06.12.2023
5 По американски
До коментар #4 от "дядо поп":
Вземате един шаран,слагате го на керемида и го изпичате във фурната.После изхвърляте шарана и изяждате керемидата.Коментиран от #8
10:50 06.12.2023
6 Идън
11:32 06.12.2023
7 Ииии...
12:59 06.12.2023
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.