Отидете към основна версия

2 493 7

Рецепта на деня: Катаржинки - полски сладки

  • катаржинки-
  • сладки-
  • десерт-
  • полска кухня-
  • какво да сготвя

Символ на полската кухня и сред най-обичаните лакомства от хората от всякакви националности

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

- 250 грама брашно - 200 грама захар - 150 грама масло - 3 яйца - 1 чаена лъжичка бакпулвер - 1 ванилия - настъргана кора от 1 лимон - 100 милилитра прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса; 2. В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта, докато сместа стане пухкава и светла; 3. Добавете маслото и продължете да разбивате сместа; 4. Постепенно добавете брашното, бакпулвера, ванилията и настърганата кора от лимон; 5. Накрая, добавете млякото и разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна; 6. Изсипете сместа в предварително намазана с масло и набрашнена тава; 7. Печете в предварително загрята фурна за около 30-35 минути, докато сладкишът стане златист и се отдели от стените на тавата; 8. Извадете от фурната и ги оставете да се охладят преди да ги сервирате.

Катаржинки са идеални за сервиране с чаша горещ чай или кафе. Техният сладък вкус и нежна текстура ги правят перфектни за хапване следобед, докато си почивате или за специални поводи като рожден ден или друг празник, пише vesti.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини