Отидете към основна версия

2 011 6

Фризьор посочи нещата, които съсипват косата и как да ги избегнем

  • коса-
  • грижа за косата-
  • фризьори-
  • коафьор

Ценни съвети, които ще възвърнат здравия вид на косата

Снимка: Shutterstock

Джоана Невес, която е фризьор и главен редактор на Alterna, козметична марка за грижа за косата, посочи ефективни начини за придаване на обем и плътност на тънката коса.

Специалистът каза, че можете да предотвратите загубата на коса и да подобрите качеството на косата си, ако спрете да използвате познатите на всички електрически уреди за оформяне, които прегряват косата.

Освен това Невес посъветва да спите върху копринена или сатенена калъфка за възглавница, тъй като естествената тъкан не уврежда косата, пише jenata.blitz.bg.

Коафьорът напомни и колко е важна ежедневната грижа, която се състои в правилния подбор на продукти според типа коса.

„Изберете правилния за вас шампоан, балсам и маска за коса за вашите нужди и тип на косата. Това ще помогне за създаването на здрав вид на кичурите и ще поправи щетите“, обясни тя.

Освен това, според Невес, косата може да изглежда чуплива и разрошена поради неподходящ избор на прическа. Тя подчерта важността на редовното подстригване, за да се придаде визуална плътност на косата.

В заключение фризьорката препоръча да посетите трихолог, за да разберете причината за изтъняването и чупливостта на косите си.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.

Свързани новини