Last news in Fakti

10 Декември, 2023 20:33 2 003 6

Фризьор посочи нещата, които съсипват косата и как да ги избегнем

  • коса-
  • грижа за косата-
  • фризьори-
  • коафьор

Ценни съвети, които ще възвърнат здравия вид на косата

Фризьор посочи нещата, които съсипват косата и как да ги избегнем - 1
Снимка: Shutterstock

Джоана Невес, която е фризьор и главен редактор на Alterna, козметична марка за грижа за косата, посочи ефективни начини за придаване на обем и плътност на тънката коса.

Специалистът каза, че можете да предотвратите загубата на коса и да подобрите качеството на косата си, ако спрете да използвате познатите на всички електрически уреди за оформяне, които прегряват косата.

Освен това Невес посъветва да спите върху копринена или сатенена калъфка за възглавница, тъй като естествената тъкан не уврежда косата, пише jenata.blitz.bg.

Коафьорът напомни и колко е важна ежедневната грижа, която се състои в правилния подбор на продукти според типа коса.

„Изберете правилния за вас шампоан, балсам и маска за коса за вашите нужди и тип на косата. Това ще помогне за създаването на здрав вид на кичурите и ще поправи щетите“, обясни тя.

Освен това, според Невес, косата може да изглежда чуплива и разрошена поради неподходящ избор на прическа. Тя подчерта важността на редовното подстригване, за да се придаде визуална плътност на косата.

В заключение фризьорката препоръча да посетите трихолог, за да разберете причината за изтъняването и чупливостта на косите си.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    5 1 Отговор
    Липсата на качествен секс води до проблеми в младите жени, а в другите спомените за същият проблем.. И те така те до края на света...
  • 2 Дрън дрън

    4 0 Отговор
    Копринени и сатенени , че памучните тъкани да не са изкуствени.. глупости.
  • 3 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Те хората преди векове които не са спали на сатен или коприна са ходили плешиви .В днешно време и конкуренцията с лоша козметика също е от значение но се рекламира от блогерки за пари да лъже хората ,после когато им опада косата викат журналисти и си казват истината ама вече късно има такива случаи не един а десетки.Сатена държи студено зимата и не е от значение,а качествена храна,по малко стрес ,и душ хигиената е хубаво нещо.По евтината козметика е по хубава и кератинова маска която се редува с кокосово масло или спрей в процес на исушаване,бразилски орех масло това е .
  • 4 Гордостта на Тара

    2 0 Отговор
    Здрава коса слагайте през 12 часа тонове масла пак що после капела .. Да си боядиш косата за какво трябва да е много мазна и мръсна .. значи сами си правете сметка на какво ни облъчват
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.