Необходими продукти:
яйца - 5 бр. картофи - 4 бр. пушена сьомга - 100 г сол черен пипер - 1/4 ч.л. смлян лимонов сок - 1 с.л. копър - 3 стръка майонеза - 4 с.л. маслини - за декорацияНачин на приготвяне:
Яйцата и картофите се сваряват в подсолена вода. Едното варено яйце се заделя, а другите заедно с картофите се обелват и настъргват на едро ренде в купа. Пушената сьомга се нарязва на малки парченца и се прибавя в купата. Салатата със сьомга се овкусява със сол, смлян черен пипер, прясно изцеден лимонов сок и нарязан на ситно копър.
Накрая се слага майонезата и всичко се обърква. Предястието се слага в хладилник и се изважда непосредствено преди сервиране. Порциите празнично предястие се оформят се с помощта на ринг. Той се поставя по средата на чинията или платото, напъва се с охладената смес, а отгоре се настъргва останалото сварено яйце върху рибната салата.
Декорират се предястята за гости с пушена сьомга със завита в парче сьомга зелена маслина и стръкчета копър, пише Gotvach.bg.