Необходими продукти:
- яйца - 5 бр.
- картофи - 4 бр.
- пушена сьомга - 100 г
- сол
- черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
- лимонов сок - 1 с.л.
- копър - 3 стръка
- майонеза - 4 с.л.
- маслини - за декорация
Начин на приготвяне:
Яйцата и картофите се сваряват в подсолена вода. Едното варено яйце се заделя, а другите заедно с картофите се обелват и настъргват на едро ренде в купа. Пушената сьомга се нарязва на малки парченца и се прибавя в купата. Салатата със сьомга се овкусява със сол, смлян черен пипер, прясно изцеден лимонов сок и нарязан на ситно копър.
Накрая се слага майонезата и всичко се обърква. Предястието се слага в хладилник и се изважда непосредствено преди сервиране. Порциите празнично предястие се оформят се с помощта на ринг. Той се поставя по средата на чинията или платото, напъва се с охладената смес, а отгоре се настъргва останалото сварено яйце върху рибната салата.
Декорират се предястята за гости с пушена сьомга със завита в парче сьомга зелена маслина и стръкчета копър, пише Gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 УСА боклук
Коментиран от #5
10:34 12.12.2023
2 000013
11:03 12.12.2023
3 Не че нещо... АМА... Нищо ново...
11:06 12.12.2023
4 Анонимен
11:12 12.12.2023
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.