Отидете към основна версия

6 709 0

Рецепта на деня: Шоколадови коледни бисквити

  • шоколад-
  • какао-
  • бисквити-
  • сладки-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Идеални сладки за празниците

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

250 г брашно 30 г натурално какао на прах 1 ч.л. сода бикарбонат щипка сол 120 г масло на стайна температура 170 г гранулирана захар 2 големи яйца 2 ч.л. ванилов екстракт 180 г шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и застелете тава с хартия за печене. В средно голяма купа разбийте заедно брашното, какаото на прах, содата и солта.

В купа с миксер разбийте маслото и захарта, докато станат пухкави. Разбийте и ванилията. Добавете сухите съставки и парченцата шоколад и разбъркайте на ниска скорост, докато се смесят.

Поръсете работната повърхност с брашно. С помощта на гумена шпатула изстържете лепкавото тесто върху работната повърхност и поръсете горната част на тестото леко с брашно. С ръцете си оформете тестото на груба топка (ако все още е твърде лепкаво, поръсете с още малко брашно) и разрежете на две. Оформете парчетата тесто на две къси дебели ленти, като ги разточите леко напред и назад. Поставете върху подготвения лист за печене и ги оформете отново, като достигнете около 2 см дебелина и ширина 5 см, съветва az-jenata.bg.

Печете около 35 минути, докато сместа стегне на пипане. Оставете бисквитите да се охладят за около 5 минути или докато изстинат достатъчно, за да се докоснат. След това с помощта на остър нож нарежете парчетата по диагонала на 2 см филийки. Обърнете бисквитите настрани (така, че срязаните страни да са надолу) и поставете обратно във фурната за 10 минути, за да изсъхнат и да станат хрупкави.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини