Необходими продукти:
1/2 кг телешка плешка 250 г телешки дроб 1 глава червен лук 2 скилидки чесън 1 ч.л. пушен червен пипер 1/2 ч.л. кимион 20 мл. зехтин сол черен пиперЗа гарнитура:
200 г ориз басмати 50 г черен ориз 40 г краве масло 1 дафинов лист сол черен пиперНачин на приготвяне:
Накълцайте телешкия черен дроб. След това го смесете с мляното месо на телешката плешка.
Добавят се стритият чесън и настърганият червен лук. Каймата се подправя с пушен червен пипер, черен пипер, кимион, сол и зехтин.
Разбъркайте сместа много добре и оформете кюфтенца с еднаква големина. Намазнете тава и наредете кюфтенцата в нея. Печете на 180 градуса за 15 минути.
След това подгответе гарнитурата. Оризът басмати се сварява заедно с дафиновия лист. Черният ориз се сварява отделно. След това двата вида ориз се отцеждат и се смесват. Запържват се в загрято масло за 5 минути и се посоляват на вкус, пише Actualno.com.