Необходими продукти:
- 1/2 кг телешка плешка
- 250 г телешки дроб
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 20 мл. зехтин
- сол черен
- пипер
За гарнитура:
- 200 г ориз басмати
- 50 г черен ориз
- 40 г краве масло
- 1 дафинов лист
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Накълцайте телешкия черен дроб. След това го смесете с мляното месо на телешката плешка.
Добавят се стритият чесън и настърганият червен лук. Каймата се подправя с пушен червен пипер, черен пипер, кимион, сол и зехтин.
Разбъркайте сместа много добре и оформете кюфтенца с еднаква големина. Намазнете тава и наредете кюфтенцата в нея. Печете на 180 градуса за 15 минути.
След това подгответе гарнитурата. Оризът басмати се сварява заедно с дафиновия лист. Черният ориз се сварява отделно. След това двата вида ориз се отцеждат и се смесват. Запържват се в загрято масло за 5 минути и се посоляват на вкус, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Менюлог
10:23 20.12.2023